آیا در جرم جعل باید ، شباهت بین نسخه ی اصلی و نسخه ی جعلی وجود داشته باشد ؟؟
یکی از شرایط و اوضاع و احوال برای تحقق جرم جعل ، این است که ، متهم ، با ارائه ی نسخه ی غیر واقعی ، اعتماد طرف مقابل را جلب نماید ، بنابراین باید در هر مورد خاص ، باید این مساله بررسی شود که آیا نسخه ی غیر واقعی ، موجب فریب دیگران می شود یا خیر ؟
به مثالهای ذیل توجه فرمایید :
1) اگر شخصی ، یک نامه ای را تنظیم نماید با سربرگ و مهر یک شرکت ، و خودش جای مدیرعامل امضا و مهری بسازد و در آن نامه درج نماید ، حتی اگر ثابت شود که امضاء یا مهر هیچ شباهتی با مهر شرکت یا امضای مدیر عامل ندارد ، به نظر می رسد جعل محقق شده است ، چرا که در حالت عادی اشخاص قبل از دریافت نامه ، امضا و مهر شرکت را بررسی و چک نمی کنند.
2) اگر شخصی امضای منتسب به مدیرعامل را در اختیار مدیر عامل قرار دهد و به او اعلام کند که بر اساس این نوشته ، قبلا با درخواست او موافقت کرده است ، همان لحظه مدیرعامل متوجه می شود که این امضاء متعلق به او نیست و هیچ مشابهتی ندارد ، لذا در این حالت ، جعل به مفهوم حقوقی واقع نشده است .



نظرات کاربران (0)